Spring til indhold

.TXT / Plain Text File

  På dansk: Ren Tekstfil

  .TXT (Plain Text File) er en filtype, der bruges til at gemme tekstfiler. TXT-filer gemmer kun tekst i et uformateret format, hvilket betyder, at de ikke indeholder nogen formatering, såsom fed, kursiv eller farver.

  TXT-filer er almindeligt anvendt til at gemme noter, to-do lister, kontaktoplysninger og andre simple tekstfiler. De kan også bruges til at gemme kildekode til programmer og scripts, da de ikke indeholder nogen formatering, der kan forstyrre koden.

  TXT-filer er kompatible med de fleste tekstredigeringsprogrammer, såsom Notepad, WordPad og Microsoft Word. Du kan åbne og redigere TXT-filer i disse programmer ved at dobbeltklikke på filen i Windows Stifinder.

  TXT-filer er enkelte at oprette og redigere. Du kan oprette en TXT-fil ved at åbne en teksteditor, f.eks. Notepad, og skrive dine tekster ind i filen. Du kan derefter gemme filen med filendelsen .TXT og navngive den, som du ønsker.

  For at redigere en TXT-fil skal du blot åbne filen i et tekstredigeringsprogram og foretage dine ændringer. Du kan også bruge en tekstredigeringsprogram til at formatere teksten, f.eks. ved at tilføje fed, kursiv eller farver.