Spring til indhold

Wallhack

  Kan man se igennem vægge der ikke er gennemsigtige er man formentlig bruger af det klassiske Wallhack.

  Wallhack er en af de ældste former for snyd der sammen med Aimbot og No-clip oprindeligt dannede basen for snyd i skydespil som Counter-Strike.

  Wallhack lader en spiller se direkte igennem en væg, og dermed se sine modstandere og deres bevægelser i en glas-lignende verden.

  Det kan også fungerer på en måde hvor spilleren ganske vidst stadig ser den normale verden uden at se igennem vægge, men får visuelle markeringer af hvor de andre spillere befinder sig.

  Wallhack, no-clip og aimbot’s findes stadig i dag, men er grundet ting som anti-cheat, tvunget til at være mere sofistikerede for ikke at blive opdaget.

  Rent praktisk fungerer det som regel på den måde at man har lokale filer liggende på sin computer, som kan modificeres så de opfører sig anderledes i spillet. Det kan være alt fra selve væggens tekstur der gøres gennemsigtig, til den samlede belysning der forøges.

  Ser man en optagelse af nogen der bruger wallhack er det ofte meget tydeligt hvad der foregår, også selvom man ikke kan se det direkte interface for snydeprogrammet. Man skal være mere end almindeligt inkompetent for ikke at kunne drage nytte af snyd som Wallhack. Især i eSport er der særligt fokus på snyd, da der typisk er meget høje summer på højkant.