Spring til indhold

XML / Extensible Markup Language

  På dansk: Udvidet Opsætningssprog

  XML (eXtensible Markup Language) er et sprog, der bruges til at strukturere og organisere data i form af tekst og tags. XML er et “markup language”, hvilket betyder, at det bruges til at markere og kategorisere data ved hjælp af tags. Tags er små mærkater, der omgiver dataen og angiver, hvilken type data det er. F.eks. kan man bruge tags til at angive, at noget er en overskrift, et afsnit eller en liste.

  XML er fleksibelt og kan bruges til at strukturere mange forskellige typer af data, f.eks. dokumenter, kontakter, produkter osv. Dette gør det nemt at udveksle data på tværs af systemer og platforme, da dataen er struktureret og let at læse for andre programmer.

  XML er ikke et programmeringssprog, men det kan benyttes sammen med programmeringssprog, såsom Java eller PHP, til at læse, ændre og benytte dataen. Der findes også mange biblioteker og rammer, der gør det nemmere at benytte XML i specifikke formål.

  XML er opbygget af elementer, der indeholder dataen. Elementerne har et navn og kan indeholde andre elementer eller tekst. Elementerne er organiseret i et hierarki, hvor elementerne kan være indeholdt i andre elementer. Dette gør det nemt at strukturere dataen i en logisk måde.

  XML er et meget anvendt sprog inden for IT-branchen, da det gør det nemt at strukturere og udveksle data på tværs af systemer og platforme. Det er især velegnet til at strukturere dokumenter, kontakter, produkter osv., da det gør det nemt at læse og ændre dataen. Det er også nemt at lære, da det ikke er et programmeringssprog, men blot et sprog til at strukturere data.